16. huhtikuuta 2012

Ihmeet tapahtuvat muille – Lapsettomuuspäiväkirja


Ihmeet tapahtuvat muille - Lapsettomuuspäiväkirja Anna-Kaisa Hakkarainen: Ihmeet tapahtuvat muille – Lapsettomuuspäiväkirja 
Kustantaja: Helsinki kirjat 2010
ISBN: 978-952-5874-16-7

”Tämän miehen kanssa kaikki oli toisin. Hänestä tulisi loistava isä.”

Mies ja nainen kohtaavat, rakastuvat, menevät naimisiin. Ja haluavat perustaa perheen. Mutta… vanhemmaksi ei aina noin vain tullakaan. Anna-Kaisa ja Petri yrittävät vuosia siinä onnistumatta. He käyvät hedelmällisyystutkimuksissa vain kuullakseen, ettei heissä ole mitään vikaa. Mutta vauvaa ei kuulu, yhä rankemmista lapsettomuushoidoista huolimatta.
Ihmeet tapahtuvat muille – Lapsettomuuspäiväkirja on poikkeuksellisen koskettava ja rehellinen kuvaus siitä, miltä tuntuu yrittää saada lasta.

Ihana, koskettava ja itkettävä kirja. Vaikka meidän lapsettomuustarina on toisenlainen ja päättyykin toisella lailla, oli kirjassa niin paljon samoja tunteita ja ajatuksia, joita itse aikanaan kävin läpi. Omat muistot tuolta ajalta nousivatkin voimakkaasti pintaan kirjan myötä.  Kuinka pahalta tuntuikaan kuulla muiden vauvauutisista. Miten jokaiset alkaneet kuukautiset tiesivät valtavaa pettymystä ja tunnemyrskyä. Kuinka epätietoisuus siitä, saako koskaan lasta, oli kamalaa ja raastavaa.

Kirja on nopea ja helppo luettava, vaikka aihe ei sitä ollutkaan. Mutta kieli oli helppolukuista. Aihe sen sijaan vaati välillä laskemaan kirjan hetkeksi alas ja miettimään omia tunteitaan. Ehkäpä osittain sen takia, että aihe liippasi niin läheltä. Ja silti ahmin kirjan yhdessä illassa. En vain voinut laskea sitä käsistäni. 

Suosittelen. Ihan ehdottomasti.

Minun arvioni: antoisa kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...