16. huhtikuuta 2012

City of Glass (lasikaupunki)

Lasikaupunki Cassandra Clare, Lasikaupunki – Varjojen kaupungit III
Kustantaja: Otava 2011
alkuteos: The Mortal Instruments Book Three
Isbn: 978-951-1-23821-8 400 s.

Tulikuuman fantasiatrilogian kiihkeästi odotettu kolmas
osa ei fanien onneksi jääkään sarjan viimeiseksi
Äitinsä hengen pelastamiseksi Claryn on lähdettävä Idrisin Lasikaupunkiin,

Varjometsästäjien alkukotiin, ja uhmattava näiden ikuista lakia. Claryn itsepintaisuus ei miellytä Jacea.

Idrisissä Clary saa lisää tietoa taustastaan ja löytää yllättävän
seuralaisen: vetovoimaisen ja salaperäisen Sebastianin.
Varjometsästäjien ainoa selviytymiskeino näyttää olevan liittoutuminen vanhojen vihollistensa alamaailman väen kanssa. Claryn on
ehdittävä ottaa haltuun uudet voimansa, ennen kuin tuho on käsillä.

Ja mikä onkaan salaperäisistä kohtalon välineistä kolmas?


Tämä kolmas osa oli mielestäni vauhdikkain ja paras. Yllättäviäkin käänteitä oli, mutta suurimman osan kyllä aavistelin jo etukäteen. Tosin se ei lukunautintoa huonontanut. En edes odottanut kirjalta suuria mullistavia ja uusia näkökulmia tähän genreen. Huumoriakaan ei puuttunut, kuten ei muistakaan osista. Henkilöiden keskustelut ovat nokkelia ja sisältävät paljon hyväntahtoista piikittelyä.

Kolmannessa osassa en kuitenkaan pystynyt välttämään vertailua Lordi Voldemorttiin ja Harry Potteriin. Samanlainen hyvän ja pahan taistelu oli käynnissä. Asetelmassakin oli jotain tuttuuden tunnetta, vaikka tässä kirjassa Valentine on päähenkilöiden isä ja samalla vihollinen. Tuo asetelma tuo oman värinsä tietenkin vihollisen haastamiseen. Onko Clarysta ja Jacesta kuitenkaan päihittämään isäänsä tiukan paikan tullen?

Jos vampyyritarina rakkaudella, yliluonnollisilla hahmoilla ja fantasiamausteilla kiinnostaa, on tämä sarja ihan ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Vaikkei maailman omalaatuisin olekaan. Mutta kirjoittajan tyyli on nokkelaa, teksti sujuvaa ja helppoa; ja vauhtia ja tapahtumia riittää.

Nelososa on minulla vielä lukematta, vitonen ilmestyy toukokuussa. Ehdottomasti luen. Mutta välissä luen jotain muuta. Liian monta kirjaa samalta kirjailijalta perä perään alkaa tympimään. Vaihtelu virkistää.

Minun arvioni: tomeraa toimintaa.

1 kommentti:

  1. Olen samaa mieltä! Tykkäsin tosi paljon tästäkin sarjasta, kuten myös HP:stä Nälkäpelistä, Twilightistä ja muista tuon tapaisita. Minulle jää aina tyhjä olo kun olen lukenut loppuun näitä "tämäntapaisia" kirjoja. Onneksi tuosta sarjasta on vielä kolme viimeistä osaa lukematta. Itse pidin myös eniten kolmosesta ja nelosta odotan innolla, sillä haluan tietää, mitä sitten tapahtuu kun Valentine on poissa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...