9. heinäkuuta 2013

Lukumaraton

Blogitauko katkeaa hetkeksi. Huomenna alkaa kirjabloggareiden ensimmäinen lukumaratoni. Onnistuin minäkin järjestämään itselleni päivän vapaaksi ipanapojen hoidosta. Kokonaista maratonia en pysty tässä elämän tilanteessa vielä vetäisemään. Mutta osallistun ne tunnit, jotka on järjestettävissä. Uskoisin pääseväni 8-10 tuntiin huomenna. Ipanapat kun palautuu mummin ja ukin hellästä huomasta takaisin iltapäivällä, isin matkassa. Katsotaan onnistuuko lukeminen enää tämän jälkeen, vaikka isi onkin luvannut äidille jatkoajan vielä lasten ollessa kotona.
 
Maratonin säännöt ovat seuraavat:
 
Blogistanian kesälukumaraton järjestetään kahtena heinäkuun keskiviikkona: I ke 10.7. ja II ke 24.7.2013. Tule Sinäkin mukaan!
 
Säännöt (joustavat sellaiset!):
 
1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin.
2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan hyvänsä ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että enimmäisaika on 24 tuntia. (Esim: aloitus 10.7. klo 18.00 -> lopetus 11.7. klo 18.00.) Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo- yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan.
3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa.
4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa!
5. Lukumaratonista saa mielellään kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja varsinkin maratonin kuluessa.
 
Jaksaa, jaksaa!

Kuvassa oleva pino on huomisen luku-urakan kohde. Koko pinoa en toki ehdi tuossa ajassa mitenkään lukemaan, mutta ajatuksena onkin, että on mistä valita tunnelman mukaan. Melko kevyttä lukemista olen valinnut, jotta urakasta ei tule liian raskas ja puiseva. Fatiman käsi kummittelee joukossa, koska se on jäänyt viimeistä sataa sivua vaille kesken. Josko huomenna innostun se lukemaan loppun. Katsotaan.

Aloitan huomenna aamupäivällä, toivottavasti jo 10-11 välillä. Päivitän yhteen postaukseen pitkin päivää edistymistä. Vielä pohdin kuinka toteutan kirjoista kirjoittamisen. Todennäköisesti teen niistä toisen koontipostauksen enkä ala kirjoittamaan joka kirjaa auki. Se veisi lukemiselta liikaa aikaa. Eiköhän huomenna vähän hahmotu kuinka toimia ja paljonko kaipaa taukoja kirjojen välillä.

Olen niin innoissani tulevasta haasteesta, etten meinaa housuissani pysyä!

6 kommenttia:

 1. Oi Roald Dahlia ja Anna-kirja. ♥ Tuota North Endiä en ole lukenut, mutta kirja kiinnostaa kyllä, joten mielenkiinnolla luen mietteitäsi siitäkin, jos sen valitset luettavaksesi.

  Onnea maratonille! :)

  VastaaPoista
 2. Ooh, kiva kun muistutit, pitääpä osallistua tähän, että saan kirjavuorta valloitettua.

  VastaaPoista
 3. Kivaa, että olet mukana! Ihailen kaikkia, jotka järjestelevät tätä varten lastenhoitokuvioita ja työasioita, helppohan mun on, sen kun vaan päätän, että tän päivän luen.

  Ajattelin itse myös tehdä päivän mittaan väliaikaraporttia blogiin, mutta varmaan kiinnostavimmista kirjoista kirjoitan myöhemmin kunnon jutut. Huomenna ei kerkeä :)

  VastaaPoista
 4. Voi että, onpa hienoa seurata muiden maratoneja :) Itselläkin on alkanut poltella joskus uskaltaa kokeilla, mutta näihin yhteismaratoneihin en pysty osallistumaan. Sinulla on tosi kiinnostavia kirjoja pinossa! Mukavaa maratonipäivää! :)

  VastaaPoista
 5. Hienot kirjapinot! Olen lukenut Annan, Pienen talon preerialla (ihania!), North Endin, Perunankuoripaistoksen (hyviä), ja Tunnit (hieno!). Mama Ramotswe-kirjoja haluaisin lukea, ja yhden olen kirjastosta jo lainannutkin kesälukemiseksi.

  Hyvä, että saat omaa aikaa lukemiseen! Itse en pysty tähän ekaan yhteismaratoniin osallistumaan, mutta ehkä myöhemmin kesällä... Viime vuonna pidin maratonista sellaisen "kotiäidin kevytversion" :)

  VastaaPoista
 6. Kiinnostaa kuulla mitä mieltä olet Tiikeriäidin taistelulaulusta, se on aika "hurja". Tsemppiä haasteeseen! Käyn aina oman haasteeni välissä seuraamassa muiden edistymistä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...