27. elokuuta 2012

Lukupiirin kirjat valittu

Nyt on kirjat äänestetty ja tässäpä tulokset:
 • Jane Austen, Emma: 4 ääntä
 • Leena Lander, Tummien perhosten koti: 3 ääntä
 • Agatha Christie, Eikä yksikään pelastunut: 3 ääntä
 • China Miéville, Toiset: 3 ääntä
 • Dmitri Gluhovski, Metro 2033: 3 ääntä
 • Andreï Makine, Ranskalainen testamentti: 3 ääntä 

Arvovaltainen ja täysin puolueeton raati arpoi kirjojen lukujärjestyksen.


 

Kirjojen järjestys on seuraavanlainen:

syyskuu: Agatha Christie, Eikä yksikään pelastunut
lokakuu: China Miéville, Toiset
marraskuu: Jane Austen, Emma
joulukuu: Andreï Makine, Ranskalainen testamentti
tammikuu: Leena Lander, Tummien perhosten koti
tammikuu: Dmitri Gluhovski, Metro 2033Ja ei kun kirjoja metsästämään.

Lukuaikaa on siis aina kuukausi. Kuukauden lopussa kirjaa ehdottanut kirjoittaa omaan blogiinsa oman arvionsa kirjasta ja käymme keskustelun siellä. (Toki omaan blogiin voi kirjoittaa kirjasta, mutta pidetään keskustelu yhdessä paikassa, niin se ei hajaudu ympäriinsä internetin syövereihin.)  En haluaisi rajata, että arvostelu pitää kirjoittaa juuri tasan kuun viimeisenä päivänä, koska meillä kaikilla on muutakin elämää. Mutta pidetäänkö aikarajana kuun neljän viimeisen päivän aikana? Eli syyskuussa arvio tulisi kirjoittaa aikavälillä 27.-30.9. Me kaikki luemme niin paljon, että meille tuo kuukausi on ihan riittävä aika. Taitaisimme ehtiä lukea kaikki kuusi kirjaa jo syyskuussa :)

Minä kirjoitan joka kuun alussa pienen jutun kuukauden kirjasta. Laitan siihen aina linkin blogiin, jossa käymme sitten keskustelun kuun lopussa kirjasta. Kasaan siis yhteen omassa blogissani tätä lukupiiriä ja laitan vielä aina päivämäärät yms tiedot, niin pysytään perässä.

Listalle pääsi myös Katan ehdottama kirja Toiset. Koska Katalla ei ole omaa blogia, ajattelin ehdottaa seuraavaa. Kata voisi kirjoittaa oman arvion kirjasta ja laittaa sen sähköpostilla minulle (osoite on neidinaiti miukumauku gmail.com). Minä julkaisen sitten hänen arvionsa omassa blogissani ja käymme keskustelun täällä. Miltä kuulostaa?

Kysykää ihmeessä, jos on vielä kysyttävää tai ehdottakaa parannuksia ohjeisiin!

P.S. Pyörähdin läheisessä, pikkuisessa kirjakaupassa ja mikäs se siellä komeili pokkarihyllyssä: syyskuun kirja Eikä yksikään pelastunut!

14 kommenttia:

 1. Jee, kiva että päästään aloittamaan! :)

  VastaaPoista
 2. Niin ja kerrassaan ihana raati sinulla! <3

  VastaaPoista
 3. Jee, muistaakseni kaikki äänestämäni kirjat pääsivät listalle. Nyt täytyy vain miettiä, otanko osaa myös noiden kirjojen osalta, jotka olen jo lukenut aikaisemmin. Eli Emma ja Ja yksikään ei pelastunut. Toisaalta uudesta lukukerrasta ei varmasti olisi haittaa, lukuhetkistä on niin monia vuosia, että juonenkäänteet ovat auttamattomasti unohtuneet, mutta toisaalta kuitenkin tiedän jo kirjojen jujut. Hmm. Jään pohtimaan visaista asiaa.

  VastaaPoista
 4. Hmm eli saisiko vielä "tarkempaa" aikataulua? Syyskuu aikaa lukea? Ja lokakuun alussa voi kirjoittaa blogiin ja päädytään keskustelemaan tänne kommenttiboksiin kirjasta? :) Vai onko deadline tyyliin syyskuun viimeinen päivä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muokkaan vielä tuota tekstiä ohjeiden osalta.

   Poista
  2. Nyt on selkeää! :) Onneksi sain broidilta tuon Christien viime jouluna, pääsee heti aloittamaan, kun tuntuu siltä!

   Poista
 5. Hauskasti kolme suosikkiani heti ekana luettavana juuri siinä järjestyksessä kuin minulle on parasta! Christien kirjan kun sain kesälomalla tulevalta anopiltani ja Mievillen Toiset lainasin kirjastosta viimeksi. Näyttää hyvälle tuo lista. Ja olihan se niin, että kirjaa ehdottanut kirjoittaa omassa blogissaan siitä ja siellä keskustellaan sitten seuraavan kuukauden aikana?

  VastaaPoista
 6. Ajattelin perustaa oman blogin. :) Pidetään kuitenkin varasuunnitelmana tuota ehdottamaasi, jos en saakaan blogia aikaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, hyvä tietää. Kerrotko sitten blogisi osoitteen, jahka saat sen perustettua, niin saan lisättyä linkin sinne.

   Poista
 7. sinulle on tunnustus blogissani <3

  VastaaPoista
 8. Oi, raati oli sattumalta minunkin puolella, syyskuun kun aion pyhittää jännäreille ja dekkareille, Agatha on siihen enemmän kuin mainio vaikka kirja ennestään tuttu onkin! Ensimmäistä läpikäyntiä odotellen! :)

  VastaaPoista
 9. Iik, äänestys unohtui täysin matkalle lähdön tohinoissa. Eli hyvin alkoi tämä :D Noh, ei voi mitään, valitut kirjat ovat kuitenkin juuri sellaisia jotka olisin itsekin valinnut! Nyt on myös hyvä syy tarttua Austeniin, kun olen sitä vältellyt jo monta vuotta. Innolla odotan keskusteluja :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...