4. elokuuta 2012

Sysimetsä

sysimetsa Colin Meloy – Carson Ellis: Sysimetsä
Kustantaja: Otava 2012
Isbn: 978-951-1-25696-0
550s.


Kun olet kerran astunut Sysimetsään, et koskaan halua lähteä pois.


13-vuotiaan Pruen elämä on ihan tavallista, kunnes eräänä päivänä
korppiparvi nappaa hänen yksivuotiaan pikkuveljensä. Korpit kuljettavat pikkuveljeä kaupungin laidalle, kohti villiä, läpitunkematonta Sysimetsää. Kukaan ei ole koskaan käynyt siellä – tai ainakaan palannut takaisin. Mutta pikkuveli on pelastettava, ja niin Prue ja hänen luokkakaverinsa Curtis antautuvat vaaralliseen
seikkailuun.


Pelastusoperaatio muuttuu entistäkin mutkikkaammaksi, kun kaverukset huomaavat olevansa keskellä salaperäisen tiheikön sisäisiä valtataisteluja. Sysimetsä on sodan partaalla, mutta kuka yrittää alistaa sen hallintaansa?

Teksti ja kuva Otava.

Kirja on nuorille suunnattu fantasiakirja. Se etenee mukavasti, turhia pysähtelemättä. Tarinassa on perinteinen hyvän ja pahan taistelu käynnissä. Saako paha palkkansa? Sitä en tässä paljasta.

Tarinassa eläimet puhuvat ja mukana on taikoja. Kuten fantasiakirjallisuudessa kuuluukin. Kirja ei kuitenkaan sytyttänyt minussa mitään suurta innostuksen lamppua. Näitä on nähty. Se on kyllä kiva, pikku tarina ja sen parissa viihtyi, mutta näitä tuntuu mahtuvan viisitoista tusinaan. Ei oikein herättänyt minussa suuria tunteita suuntaan tai toiseen enkä siten osaa sitä tämän enempää edes avata.

Sen sijaan kuvitus saa minulta isot pisteet. Ostin kirjan ihan pelkästään kannen perusteella. Se on minusta kiehtova ja kaunis. Pitkin tarinaa on lisätty pieniä ja vähän isompiakin kuvia. Niitä odotin eniten tarinan edetessä. Ulkoasu on mielestäni kirjalle valtavan suuri plussa ja ihan ehdottomasti lisäsi minun kiinnostusta kirjaan.

Minun arvioni: viihde-opus ja runollisen kaunis (kuvitus).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...