4. heinäkuuta 2012

Matkaaja

MatkaajaJohn Twelve Hawks: Matkaaja
Kustantaja: Otava 2006
Isbn: 978-951-1-19883-9
525 s.

Maailmaa hallitsee verkko, joka tietää sinusta kaiken. Ja se tekee kaikkensa, jotta et tietäisi totuutta.

Ihmiskunnan ainoa toivo on matkaajat, joilla on kyky nähdä selkeästi. Mayan tehtävänä on puolustaa heitä viimeiseen hengenvetoon.

Tämä kirja ei oikein auennut eikä iskenyt. Ei se niin huono ollut, että kesken olisin jättänyt, mutta jätti kyllä aika kylmäksi. Se kuuluisa jokin puuttui.

Minulle jäi vähän hämärän peittoon miksi nuo matkaajat olivat niin suuri uhka tabuloille, jotka hallitsevat maailmaa verkkonsa avulla. Joo, he osaavat irtautua omasta ruumistaan ja matkustaa toisiin todellisuuksiin. Entäs sitten? Miksi se niin kovasti uhkasi järjestystä, joka maailmassa haluttiin pitää? Arvoitukseksi jäi minulle. Ehkä sitä valotetaan enemmän seuraavissa osissa?

En osannut oikein samaistua yhteenkään päähahmoista tai päässyt sen syvällisemmin heihin sisälle. Aika pinnallisesti kirjailija on henkilöitä raapaissut.

Mielenkiintoista on se seikka, että kirjailijan oikeaa henkilöllisyyttä ei tiedetä. Hän kuulemma haluaa elää verkon ulkopuolella ja on kustantajaankin yhteydessä sateliittipuhelimella ja muuntaa ääntää puheluiden ajaksi. Ehkäpä hän uskoo omaan teoksen maailmaan tai sitten haluaa tätä kautta luoda kiinnostusta kirjoihinsa. Taitava markkinointitemppu.

Ehkä tämä kirja aukeaa paremmin ihmiselle, joka on enemmän lukenut scifia kuin minä. Tai sitten kirja ei ole kovin kummoinen tyylisuuntansa edustaja.

Minun arvioni: sekoitus maanantaikappaletta ja omituista opusta.

1 kommentti:

  1. Sain kirjan joskus lahjaksi isosiskolta, mutta se jäi kesken jo alkutekijöihinsä. Jokin puuttuu. Jopa siinä määrin, että kustantaja ei tätä aio suomentaa enempää. Ideanahan tuo kirja on hyvä, toteutukseen kaipaisi jotain potkua.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...