20. heinäkuuta 2012

Parantaja

Parantaja - juhlapainosAntti Tuomainen: Parantaja

Kustantaja: Helsinki-kirjat 2010
Isbn: 978-952-5874-09-9 

Tämän kirjan luin e-kirjana.

Tapani Lehtinen, runoilija, huomaa vaimonsa kadonneen. Hän ei ole saanut vuorokauteen yhteyttä vaimoonsa Johannaan. Tavallisesti he pitävät yhteyttä useamman kerran päivässä. Tapani ottaa yhteyttä poliisiin, mutta heillä ei ole aikaa etsiä yhtä kadonnutta ihmistä. Helsinki on kaaoksessa ilmastonmuutoksen jäljiltä. Rikollisuus kukoistaa, rakennuksia on hylätty ja ympäristöpakolaisia tulvii Euroopasta pohjoista kohti.

Tapani alkaa itse selvittämään vaimonsa kohtaloa. Johannan kohtalo tuntuu kietoutuvan Parantajaksi itseään kutsuvan sarjamurhaajan kanssa.

Tämä oli välipalakirja. Se oli viihdyttävä. Muttei kuitenkaan mikään loisto-opus. Minusta ehdottomasti mielenkiintoisinta oli tulevaisuuden Helsingin kuvailu. Millaista täällä voi olla tulevaisuudessa, jolloin ilmasto on lämmennyt ja meren pinta noussut. Olisinkin kaivannut elämän ja ajan kuvaamista vielä enemmän. Mielenkiintoa ja koukkua toi se, että kirja pyöri itselleni tutuissa ympyröissä. Pystyin mielessäni elävästi kuvittelemaan ympäristön.

Nopsasti ahmaistava, kelpo kirja.

Minun arvioni: välipalakirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...