20. heinäkuuta 2012

Sisar

Kuva Gummerrus
Rosamund Lupton: Sisar

Kustantaja: Gummerus Kustannus, maaliskuu 2012
ISBN 978-951-20-8755-6
404 sivua

Huima lukija- ja arvostelumenestys on riipaiseva tarina kahdesta sisaruksesta

New Yorkiin muuttanut Beatrice saa yllättävän puhelun äidiltään kesken sunnuntailounaan: hänen rakas pikkusiskonsa Tess on kadonnut jäljettömiin. Beatrice matkustaa välittömästi Englantiin ja ryhtyy etsimään Tessiä. Beatricen huolella rakennettu elämä saa uuden suunnan, kun hän tutustuu pikkusiskonsa ystäviin ja työtovereihin. Hän saa kuulla yllättäviäkin asioita Tessistä, eikä läheinen sisarussuhde tunnu sen jälkeen enää niin itsestään selvältä.


Kaikki muut uskovat Tessin kadonneen ikuisiksi ajoiksi, mutta Beatricen mielessä kytee toivo pikkusiskon kohtalon selvittämisestä. Hän on valmis tekemään kaikkensa, ja enemmänkin, siskonsa eteen. 


Virkistävä lukukokemus. Pidin kirjasta kovasti ja se oli ahmittava melkein yhdeltä istumalta.

Alkuun pelkäsin, että minua häiritsisi se, että kirja on kirjoitettu ikään kuin kirjeensä. Että se on kerrottu "sinulle". Mutta se ei haitannutkaan lukukokemusta. Kirjailija oli hienosti rytmittänyt sinä-muotoista kirjeenomaista kerrontaa, jossa hän kirjoittaa kirjettä siskolleen ja kerrontaa, missä hän kertoo tarinaansa asianajajalleen. Tarina eteni myös sekä menneisyydessä ja nykyhetkessä. Samaan aikaan.

Jännärisaralla ihan uudenlainen kerrontatyyli. Kirja oli helposti lähestyttävä, hahmot lämpimiä ja inhimillisiä. Varsin mukava lukukokemus mökkeilystä nauttiessa.

Minun arvioini: tomeraa toimintaa ja peruskirja koukulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...