8. toukokuuta 2012

Tyttö peilissä


Cecelia Ahern: Tyttö peilissä
Kustantaja: Gummerus Kustannus, tammikuu 2012
ISBN 978-951-20-8741-9
109 s.

Maagisia ja mieleenpainuvia satuja aikuisille

Lilan isoäidin talossa peilit on peitetty mustilla kankailla, mutta asia ei ole koskaan mietityttänyt Lilaa sen kummemmin. Hääpäivänsä aamuna hän vetää kankaan syrjään peilin edestä ja kumartuu katsomaan itseään hieman liian läheltä - yllättävin seurauksin.


Sydämensä särkenyt mies on keksinyt koneen, jolla voi luoda uusia muistoja, mutta ei osaa päästää vanhoista irti. Hänen koneensa auttaa monia elämään muistonsa uudelleen, ja palkattuaan uuden apulaisen mies päättää antaa itselleenkin toisen mahdollisuuden.


Tyttö peilissä
sisältää kaksi taianomaista ja yllättävää tarinaa rakkaudesta, menetetyistä mahdollisuuksista, vääristä päätöksistä ja niiden kauaskantoisista seurauksista. Novellit leikkivät mielikuvituksella, poikkeavat tavallisesta ja kääntävät kaiken nurin kurin.

Mukava pikku välipala romaanien välissä. En ole perinteisesti novellien ystävä, vaan olen jopa karttanut niitä. Mutta näistä tykkäsin. Molemmat novellit ovat tunnelmaltaan tummia, hieman synkkiä.

En osaa tästä mitään kummallista syväluotaavaa arvostelua tehdä. Kiva, pikku kirja, joka oli nopea lukea ja viihdyttävä.

Minun arvioni: välipalakirjan ja viihde opuksen risteytys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...