21. toukokuuta 2012

Tuulen varjo

Tuulen varjo Carlos Ruiz Zafón, Tuulen varjo
Kustantaja: Otava 2006
Isbn: 951-1-21341-5
Noin 650 sivuaKirjakauppias johdattaa aamuyön hämärissä kymmenvuotiaan poikansa Unohdettujen kirjojen hautausmaalle, kohtalokkain seurauksin. Mystinen pyhäkkö Barcelonan vanhan kaupungin sydämessä muuttaa Danielin elämän. Paperin,pölyn ja magian keskeltä pojan käsiin etsiytyy Tuulen varjo, jonka kadonnutta kirjoittajaa Julián Caraxia hän alkaa pakkomielteisesti etsiä. Sitten salaperäinen tarina alkaa pelottavasti toistua hänen omassa elämässään …

Ihana, ihana kirja. Rakastuin aivan täysin kirjaan. Kirjassa on rakkautta ja jännitystä. Tyyli kirjoittaa on eläväinen, mukaansa tempaava ja kaunis. Vertaukset ovat omalaatuisia, jopa jo runollisia. Jokainen sana oli tarpeen, yhtään ylimääräistä ei ollut. Tämä kirja jäi pyörimään mieleen ja jäin tunnelmaan roikkumaan. Uuteen kirjaan on vaikea tarttua tämän jälkeen. Mikään ei oikein innosta. Oi, useammin tälläisiä kirjoja.

Suosikki hahmoni oli Fermín Romero de Torres. Daniel törmää häneen Barcelonan yössä. Fermin on hallituksen kiduttama koditon mies, joka kuitenkin on säilyttänyt sisukkuutensa ja uskon tulevaisuuteen. Ferminin ja Danielin keskustelut kirvoittivat usein hymyn huulille. Saivat jopa toisinaan hörähtämään ääneen. Ferminillä oli syvääluotaavia ajatuksia ja sutjautuksia. Hänen oivalluksensa elämästä olivat loistavia ja oikeastaan hyvin yksinkertaisia. 

Juoni oli kiehtova ja polveileva. Ajatukseni siitä, mitä tuleman pitää, muuttui muutamankin kerran matkan varrella. Vaikka henkilöitä on paljon, pysyy juoni hyvin kasassa. Samaan aikaan seurataan tapahtumia Danielin elämässä että myös Tuulen varjon kirjoittajan Julián Caraxin elämää.

Hieno kirja. Ihan ehdottomasti lukemisen arvoinen.

Minun arvioini: lukutoukan unelma ja runollisen kaunis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...